babuna

Македонија

Општина Велес нема да ги урива дивоградбите на Бабуна, ќе спречува да никнуваат нови

Орце Костов
Една недела откако „А1он“ ја објави сторијата за „ Дива населба во долината на Бабуна : Гето од дивоградби кое ниту може да се урне,
Истражувања Македонија

Дива населба во долината на Бабуна : Гето од дивоградби кое ниту може да се урне, ниту може да се легализира

Орце Костов
„Забрането е да поминеш преку дворот, ова е приватен имот“, вели еден од жителите на дивата населба во долниот тек на реката Бабуна за „својот“