gradenje

Економија

Пандемијата не ги запира градежниците: во јуни издадени дозволи за градби вредни 210 милиони евра

А1он
Во јуни годинава се издадени 273 одобренија за градење што е за 35,1 отсто повеќе во однос на истиот месец лани. Предвидената вредност на објектите
Македонија

Се продолжува рокот на одобренијата за градење истечен за време на вонредната состојба

А1он
Рокот на важење на одобренијата за градење кој е истечен за времетраење на вонредната состојба се продолжува 60 дена од денот на престанокот на вонредната
Македонија

Околу 120 приговори за новиот ДУП во Расадник, Кисела Вода

Мери Јордановска
Заврши јавната анкета во општината Кисела Вода, каде граѓани и фирми можеа да поднесуваат приговори и анкетни листови за новиот Детален урбанистички план во Расадник,
Видео Македонија

ВИДЕО: Темелковски признава дека во Расадник ќе има стотина нови згради, но и зеленило

Мери Јордановска
Сите државни парцели во расадникот во Кисела Вода се исчистени од згради, а останатите парцели се во приватна сопственост, вели градоначалникот на Кисела Вода Филип
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ Охрид: Вистина ли е дека постои „медијатор“ помеѓу барателите на имот и Владата?

„Неодговорното однесување на локалната администрација никако да запре сакајќи преку Советот на општина Охрид да протурка штетни и непримерни одлуки. Градиште е огледало на тоа како