bocvarski

Економија

Бочварски од Велес: Вложивме 1,1 милион евра за подобрување на локалната патна инфраструктура во градот

Орце Костов
Инвестициите во инфраструктурата се од клучно значење за економскиот раст и развој на сите општини во државата. Посебно ако тие директно се насочени кон обезбедување
Македонија

Бочварски: Драго ми што го решивме станбеното прашање на семејството Грозданов од Кочани, ова е заедничка акција на општеството

А1он
Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и директорот на АД за стопанисување со станбен и деловен простор Зоран Ѓоргијев, денеска во Кочани го посетија
Економија

Бочварски – Рустеми: Коридорот 8 е стратешки проект, пратениците да го изгласаат законот за доизградба на експресниот пат Ранковце – Крива Паланка

А1он
Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Талат Џафери, министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски и
Економија

Бочварски: Со домашна и меѓународна поддршка се работи на надминување на проблемот со сајбер нападот во АД МЕПСО

А1он
Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски денеска изјави дека се работи на надминување на проблемот со хакерскиот напад во АД МЕПСО со цел да
Економија

Бочварски: Инвестираме милион евра во нов видео надзор на сите гранични премини за поефикасен транспорт

А1он
Инвестиравме околу милион евра за набавка и инсталација на нов видео надзор на сите гранични премини во државата за да постигнеме поефикасен транспорт и подобрување
Економија

Бочварски: Подденакво ги развиваме сите региони, инвестираме за подобри патишта во градовите и руралните места

А1он
Го подигнавме на повиско ниво квалитетот на патиштата, а со тоа и ја зголемуваме безбедноста на сообраќајот во општините. Тоа е дел од нашата развојна
Економија

Бочварски: Инвестираме 20 милиони евра за изградба на патниот правец Извор – Гарски Мост, за прв пат ги поврзуваме Дебар со Кичево

А1он
Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Талат Џафери, министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, заменик министерот за транспорт и врски, Беким Реџепи и
Македонија

Град Скопје по реакцијата на Министерство за транспорт: Бочварски да одговори зошто потпишал без наша согласност

А1он
Реакцијата на Министерството за транспорт и врски уште еднаш докажува дека во Македонија ниту владее, ниту пак има изгледи правото да завладее во догледна иднина.
Македонија

Онколошките пациенти од Истокот нема да плаќаат 320 денари за патарини, најави Бочварски

Орце Костов
Министерството за транспорт и врски е отворено да разговара со граѓани и Здруженија кои ќе побараат да се ослободат онколошките пациенти од Штип и источниот