onkologija

Македонија

Пациенти со онколошки заболувања ќе примаат терапија во блиските болници

А1он
Во иднина пациенти со онколошки заболувања нема да мораат да доаѓаат во Клиниката за онкологија за да примат терапија, туку тоа ќе можат да го
Македонија

Клиниката за радиотерапија и онкологија функционира непречено во услови на коронавирусот, пациентите да ги почитуваат препораките за заштита

А1он
Универзитетска клиника за радиотерапија и онкологија ги информира пациентите дека установата функционира непречено и во услови на Ковид-19, поради специфичноста на малигните заболувања. Пациентите кои
Македонија

Институтот за радиотерапија и онкологија ќе располага со 30 нови биолошки лекови

А1он
Институтот за радиотерапија и онкологија во Скопје наредниве две години ќе располага со 30 нови биолошки лекови за лекување на пациенти со онколошки заболувања, одобрени
Македонија

На онкологија пуштена во употреба нова лабораторија

А1он
Нa Клинката за радиотерапија и онкологија веќе е пуштена во работа и функционира најсовремена лабораторија за подготовка на хемотерапија во поширокиот регион, во која може