mepso

Македонија

МЕПСО: Прекините во напојувањето се поради неможноста да бидат ангажирани хидроелектраните

А1он
Денеска година во 12 часот вкупното моментално производство на електрична енергија приклучено на преносната мрежа на АД МЕПСО изнесуваше околу 400 MW и тоа од
Македонија

Половина Скопје без струја поради дефект во трафостаница на МЕПСО

Маја Илиевска-Пачемска
Неколку скопски населби денес околу пладне останаа без струја. Од ЕВН објаснуваат дека дефектот е во трафостаница на МЕПСО од каде што добиле струја со
Економија

Шуклева: МЕПСО е трговско друштво и затоа нема политика во барањето за повисока цена на струјата

А1он
Генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева не верува дека ќе предизвика намалување на потрошувачката на електрична енергија одобреното зголемување на цената на струјата од
Економија

АД „МЕПСО“ вложува 3,18 милиони евра во реконструкција на ТС „Битола 2“

А1он
АД „МЕПСО“ ќе ја реконструира 400/110 kV трансформаторска станица „Битола 2“, која има витално значење за енергетскиот сектор во земјава. Со реконструкцијата ќе биде сменета
Економија

По половина век сменети најстарите прекинувачи во трафостаница на МЕПСО во Струмица

А1он
Приоритет на АД МЕПСО е да обезбеди непрекинато снабдување со квалитетна електрична енергија на сите корисници на електропреносната мрежа и доверливо и сигурно работење на
Економија

МЕПСО: Неконструктивно е да се споредува цената на струјата со просечната плата во земјава

А1он
Од компанијата АД МЕПСО, а во врска со најновата одлука на Регулаторната комисија за енергетика за покачувањето на цената на електричната енергија, како „некоректно“ го
Економија

ВИДЕО: АД МЕПСО со 100 милиони евра го подобрува електро-енергетскиот преносен систем

А1он
Подобрена доверливост и квалитет на напојувањето со електрична енергија и зголемена флексибилност во управувањето, а истовремено и намалување на ризиците од испади и дефекти и
Економија

(ВИДЕО) Царовска, Шуклева и Костадинов: Инвестираме во обнова и модернизација на преносната енергетска мрежа

А1он
Заменичката на престедателот на Владата за економски прашања Мила Царовска, генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева и градоначалникот на Валандово Перо Костадинов, реализираа работна
Економија

(ВИДЕО) Спасовски: Ја обновивме и модернизиравме инфраструктурната електроенергетска дистрибутивна мрежа за поголем економски потенцијал и подобра бизнис клима

А1он
Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, заедно со министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески и генералната директорка на АД МЕПСО, Ева
Видео Македонија

ВИДЕО: Стиропорот во „Скопје 2014“ е како буре барут, но Владата нема слух за опасноста од пожар, алармираат експертите

Откорнатата фасада од 11 милиони евра на зградата на АД МЕПСО повторно ги отвори прашањата за безбедноста на објектите не само од надворешни оштетувања туку