mepso

Економија

(ВИДЕО) Спасовски: Ја обновивме и модернизиравме инфраструктурната електроенергетска дистрибутивна мрежа за поголем економски потенцијал и подобра бизнис клима

А1он
Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, заедно со министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески и генералната директорка на АД МЕПСО, Ева
Видео Македонија

ВИДЕО: Стиропорот во „Скопје 2014“ е како буре барут, но Владата нема слух за опасноста од пожар, алармираат експертите

Откорнатата фасада од 11 милиони евра на зградата на АД МЕПСО повторно ги отвори прашањата за безбедноста на објектите не само од надворешни оштетувања туку
Македонија

ЈО за гонење организиран криминал и корупција отвори предмет за паднатата фасада на АД „МЕПСО“

А1он
Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција следејќи ги написите во медиумите за падната фасада на зградата на АД МЕПСО, денеска отвори
Македонија

(ВИДЕО) Шуклева: Налетот на ветрот покажа колку безбеден може да биде проектот „Скопје 2014“

А1он
„Вчерашниот ветер буквално ја соголи административната зграда на МЕПСО, голем дел од фасадата се најде на земја. Притоа, откорнатите парчиња стиропор оштетија неколку службени возила,
Економија

(ВИДЕО) Спасовски: Воведуваме европски и светски трендови во електроенергетската дејност, го либерализиравме и го развиваме пазарот на електрична енергија

А1он
Со двата капитални проекти на МЕПСО – нов 400 киловолтен далекувод што ќе ги поврзува електропреносните системи на Република Северна Македонија и на Република Албанија,
Економија

МЕПСО: Недостигот од електрична енергија не се покрива од увоз

А1он
Недостигот од електрична енергија настанат поради исклучувањето на РЕК Битола, причинет од дефект во трафостаницата на МЕПСО, во целост се покрива од домашно производство. Електричната
Македонија

МЕПСО: Дефект на елемент од високонапонска опрема во ТС „Битола 2“ причина за испадот во РЕК Битола

А1он
Поради дефект на елемент од високонапонска опрема во трансформаторската станица „Битола 2“ регистрирана е безнапонска состојба денеска во 14:17 часот. Од тие причини, автоматски делувала
Македонија

Два блока на РЕК Битола испаднаа од системот поради проблеми во трафостаница на МЕПСО

А1он
Од електроенергетскиот систем во 14:16 часот испаднаа Блок 1 и Блок 3 на РЕК Битола. Испадот беше последица на испаѓање на блочните прекинувачи во Трафостаницата
Македонија

ВИДЕО: Антикорупциска ќе го проверува имотот на ексдиректорот на МЕПСО

Кристијан Ландов
Антикорупциската комисија отвори предмет за ексдиректорот на МЕПСО Сашо Василевски и ќе го испитува неговиот имот, откако „А1он“ објави дека тој купил стан од фирма
Македонија

МЕПСО ќе потроши 80 илјади евра за авторски услуги

А1он
Операторот на електропреносниот систем, АД МЕПСО, склучи двегодишен договор со авторска агенција од Скопје за посредување и ангажирање автори и консултанти, покажуваат податоците од  електронскиот