mepso

Македонија

Пријавете се за работа во МЕПСО, директорот бара луѓе без работно искуство

А1он
Македонскиот електропреносен систем оператор (МЕПСО), кој што е во целосна државна сопственост објави оглас за вработување на 9 лица. МЕПСО вработува инженери и советници, како
Економија

Владата одобри заем од ЕЛЕМ и МЕПСО за исплата на ноемвриската плата за МЖ Транспорт

А1он
Владата на денешната седница ја разгледа и прифати Одлуката од Управниот одбор на АД за производство на електрична енергија Електрани на Македонија во државна сопственост,
Видео Економија

ВИДЕО: Поранешни директори го оштетиле МЕПСО за 690 илјади евра

А1он
Поднесени се кривични пријави против поранешниот генерален директор на АД МЕПСО, Ненад Јовановски, директорот за финансиско работење и директорот за управување со пазарот на електрична
Економија

МЕПСО го подобри снабдувањето со струја во југозападниот регион

А1он
МЕПСО пред почетокот на грејната сезона изврши модернизација во две трансформаторските станици во пелагонискиот регион. Со тоа, велат од компанијата, значајно се зголеми сигурноста во
Македонија

Лабораторијата на МЕПСО прва сертифицирана за испитување на 10 својства на изолациски материјали

А1он
Лабораторијата за испитување на излозациски материјали на МЕПСО стана првата сертифицирана лабораторија во државата за испитување на 10 својства на изолациски материјали што се користат
Економија

МЕПСО ја модернизираше опремата во ТС „Струга“

А1он
МЕПСО изврши ревитализација на високонапонска опрема во 110/х киловолтната трансформаторска станица „Струга“ и со тоа го зголеми нивото на доверливост и сигурност во снабдување со
Економија

ЕДС побара спогодбено раскинување на договорот со МЕПСО

А1он
ЕДС побара спогодбено раскинување на договорот со АД МЕПСО за испорака на електрична енергија за покривање на загубите во електропреносниот систем на Република Македонија, потпишан