Онколошките пациенти од Истокот нема да плаќаат 320 денари за патарини, најави Бочварски

Од:

Министерството за транспорт и врски е отворено да разговара со граѓани и Здруженија кои ќе побараат да се ослободат онколошките пациенти од Штип и источниот регион за плаќање на патарини до Скопје и во спротивен правец, истакна денеска министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, кој одговараше на новинарско прашање дали постои можност онколошките пациенти да се ослободат од плаќање на патарини на автопатот Штип-Миладиновци.

– Секако, отворени сме да разговараме за сите овие прашања. Кога ќе стигне барањето од страна на заинтересираните граѓани или здруженија на граѓани од страна на одредени институции ќе го разгледаме и секогаш во минатото сме излегувале во пресрет, така и денеска ова прашање ќе биде темелно разгледано и можам да ве убедам дека државата ќе даде поддршка на сите оние граѓани на коишто им е потребна помош, бидејќи оваа Влада покажа веќе и денеска, но и во изминатиот период дека кога е тешко, кога има криза, кога има ковид криза, кога има енергетска криза е овде да им помогне на граѓаните, вели Бочварски.

Меѓу Скопје и Штип, на новиот автопат, има три патарини. За одење до Онкологија во Скопје и за враќање пациентите издвојуваат и по 320 денари за патарини.

Би можело да ве интересира

„Наместо 40 одиме 100 километри за хемотерапија“ – на Онкологија измачени пациенти и исцрпени вработени

Орце Костов

(ВИДЕО) „Срамота е, на онкологија нема доктори, а овие млади чекаат работа“: Поддршка од граѓани за специјализантите

Орце Костов

Бочварски од Велес: Вложивме 1,1 милион евра за подобрување на локалната патна инфраструктура во градот

Орце Костов

Бочварски: Драго ми што го решивме станбеното прашање на семејството Грозданов од Кочани, ова е заедничка акција на општеството

Бочварски – Рустеми: Коридорот 8 е стратешки проект, пратениците да го изгласаат законот за доизградба на експресниот пат Ранковце – Крива Паланка

Бочварски: Со домашна и меѓународна поддршка се работи на надминување на проблемот со сајбер нападот во АД МЕПСО