Се продолжува рокот на одобренијата за градење истечен за време на вонредната состојба

Од:

Рокот на важење на одобренијата за градење кој е истечен за времетраење на вонредната состојба се продолжува 60 дена од денот на престанокот на вонредната состојба.

Ова, како што соопшти владината прес -служба, го предвидува Уредбата за примена на Законот за градење за време на вонредна состојба со која се продолжува рокот на важење на одобренијата за градење кој е истечен за времетраењето на вонредната состојба, како мерка за справување со последиците од коронавирусот за 60 дена од денот на престанокот на вонредната состојба, а што ја донесе Владата денеска на седница.

Би можело да ве интересира

Околу 120 приговори за новиот ДУП во Расадник, Кисела Вода

Мери Јордановска

ВИДЕО: Темелковски признава дека во Расадник ќе има стотина нови згради, но и зеленило

Мери Јордановска

ВМРО-ДПМНЕ Охрид: Вистина ли е дека постои „медијатор“ помеѓу барателите на имот и Владата?

Во јуни издадени 230 одобренија за градење

Наум Локоски