Бочварски вели дека со измените на Законот за градење се олеснуваат процедурите

Од:

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски денеска присуствуваше на стручната дебата по повод предлог на новиот Закон за градење, во организација на Друштвото на Патишта на Македонија.

Во своето излагање, тој истакна дека Владата ја справедувва до сега најголемата реформа во градежната дејност во државата преку имплементација на новиот Закон за урбанистичко планирање и изготвување на новиот Закон за градење.

Со предлог Законот за градење, потенцираше министерот Бочварски, на современ и стручен начин се уредува материјата на изградбата на градби преку која се стимулира просторниот и економскиот развој на државата и се олеснуваат постапките за градење.

Би можело да ве интересира

Бочварски – Митровиќ: Преку размена на искуства до правилна урбнизација на просторот

А1он

Бочварски: Со анексот само се продолжува рокот за изградба на автопатот Кичево – Охрид, нема дополнителни трошоци

А1он

(ВИДЕО) Тепачка на Водно: инвеститор му удрил бокс на сосед оти се пожалил дека му ги искинале каблите за телевизија

Маја Илиевска-Пачемска

Бочварски не чувствува одговорност за парцелата спроти „Холидеј ин“

Министерство за финансии нетранспарентно, цел месец не кажува како е приватизиран спорниот двор на Водно

ВИДЕО: Спорниот двор на Водно е откупен со лажна изјава, ќе се преиспитува приватизацијата

Маја Илиевска-Пачемска