kucinja skitnici

Македонија

Анкета на студентите од Факултетот за ветеринарна медицина за проблемот со бездомните кучиња

А1он
Со цел добивање основни информации за проблематиката на популацијата со бездомни кучиња, студентите при Факултет за ветеринарна медицина – Скопје и Центарот за благосостојба на животните под
Македонија

Глутници бездомни кучиња и пред зградата на општина Тетово-жителите бараат помош за безбедно движење

А1он
Тетовци и пред зградата на општина Тетово секојдневно се среќаат со голем број бездомни кучиња, па алармираат дека не можат безбедно да се движат. Ова
Македонија

Кучињата скитници, горлив проблем за стружани

Кристијан Ландов
Проблемот со кучињата скитници во Струга останува. Граѓаните загрижени за нивната безбедност од глутниците, кои ги демнат секојдневно. Јавното претпријатие „Комунално“ излезе со обвинување дека