anima mundi

Македонија

Анима Мунди: Лајка е последната алка во синџирот, a единствената која испорачува резултати

А1он
Повод случката на напад на куче со сопственик од бездомни кучиња, изолиран но крајно непријатен случај, се јавија претставници од најголемите партии за меѓусебно да
Македонија

МВР: Ќе биде поднесена соодветна пријава за мажот кој уби седум кучиња во Струга

А1он
Полицијата од Струга извести дека е извршен службен разговор со 62-годишниот М.З. од село Ливада, струшко. Тој се сомничи дека во периодот од 6.45 до
Македонија

(ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО) Анима Мунди: Масовно убиство на бездомни кучиња во Струга

А1он
„Бесправна држава, примитивно општество во кое владеат локални шерифи – резултатот е оваа бруталност на која сведочат денес жителите на градот Струга. Манијак, личност што
Македонија

Анима Мунди: Агенцијата за храна и ветеринарство повторно доследна во несопособноста

А1он
Наша должност е да ја известиме јавноста, да ја обелодениме неспособноста и незаинтересираноста на официјалните ветеринарни инспектори во Агенцијата за храна и ветеринарство во за
Uncategorized

Анима Мунди: Град Скопје да одобри неповратна финансиска помош за ЈП Лајка

А1он
„Проблемот со прекубројноста на бездомните кучиња да биде тргнат од маргините – повикуваме Советот на Град Скопје да одобри неповратна финансиска помош за ЈП Лајка!
Македонија

Анима Мунди: Зошто државата е против активистите да ги стерилизираат и вдомуваат бездомните животни?

А1он
Должност ни е да ве информираме со низа постапки од страна на АХВ – основна институција која е законски надлежна да се бави со заштитата
Македонија

Анима Мунди: Заштитата на копитарите постои единствено на билборди и единствено со финансиска поддршка

А1он
„Во Петок на 06.05.2022 со почеток во 11 часот во Берово ќе се одржи Штрапаријада, настан во кој коњите се натпреваруваат во влечење трупци кои
Македонија

Анима Мунди: Колење на јагниња во градинка во Делчево

А1он
„Откако колење на јагниња во градинка е прифатливо, нормално, не постои веќе ништо што би можело да не изненади во оваа недојдија! Вработените од градинката
Македонија

Анима Мунди прашува ако завршиле 102 кучиња заловени во 2020 год од ЈП Лајка

А1он
По поднесена пријава и барање за спроведување на инспекциски надзор во ЈП Лајка по повеќе основи, се потврдија нашите тврдења дека недостига обемна документација, архивски
Македонија

АХВ: Случајот ќе биде разгледан, а инспекторот повикан на разговор и соодветно процесуиран

А1он
Агенцијата за храна и ветеринарство ја осудува и се оградува од постапката на инспекторот од подрачната единица на АХВ во Берово, во снимката која вчера