zoo skopje

Македонија

ВИДЕО: Девојка прескокнува ограда и ги малтретира животните во Зоолошката во Скопје

А1он
Млада девојка ја прескокнува оградата од живеалиштето на мечките и ги вознемирува животните во скопската Зоолошка градина. Ова се гледа на видеото објавено на социјалните
Македонија

Инспектори ќе ги казнуваат несовесните посетители во Скопје ЗОО

А1он
Од овој викенд, службите на Инспекторатот на Град Скопје ќе ги казнуваат несовесните посетители кои ќе хранат и вознемируваат животни во Скопје Зоо. Санкционирани ќе
Магазин

„Новогодишна бајка“ за најмладите во скопската Зоолошка градина

А1он
Зоолошката градина во Скопје трета година по ред во пресрет на Новата година им приреди предновогодишна бајка за најмалите. Децата имаа можност да уживаат во
Магазин

Белата лавица Соња пристигна во скопската Зоолошка градина

А1он
Белата лавица Соња e најновата жителка на скопската зоолошка градина, а надлежните во Зоо Скопје откриваат дека таа дошла од Унгарија. Белите лавови, чија карактеристична
Магазин

Сервали и Скарлет Ибис птици пристигнуваат во Скопје Зоо

А1он
Наскоро во Зоолошка градина Скопје ќе пристигнат сервали и црвени птици од видот Скарлет Ибис . Сервалите се африкански предатори од семејството мачки. Сервалот е