mavrovo

Македонија

Општина Маврово и Ростуше ослободува од комунална такса за истакнување фирма за период од една година

А1он
Општина Маврово и Ростуше ги ослободува деловните субјекти од плаќање комунална такса за истакнување фирма за период од една година. -По предлог на градоначалникот Медат
Македонија

Во пресрет на Рамазан, кризниот штаб на Маврово и Ростуше на средба со имамите од џамиите

А1он
Кризниот штаб за справување со корона вирусот при Општина Маврово и Ростуше, со кој раководи градоначалникот Медат Куртовски, доцна попладнево имаше работна средба со имамите
Македонија

Обележан уште еден рис мажјак во Националниот парк „Маврово“

А1он
Во Националниот парк „Маврово“ обележан е уште еден рис на кој му е поставен ГПС околувратник за следење на неговото движење.Тимот на Програмата за закрепнување
Македонија

Промовирани дигитални алатки за резервација на туристички водич и за Националниот парк „Маврово“

А1он
Дигитални алатки во угостителството и туризмот, за резеревација на туристички водич, како и мобилна апликација за Националниот парк „Маврово“ беа промовирани денеска во Скопје по