marko kolev

Uncategorized Македонија

Граѓаните кои пријавиле каснување ќе мора да го опишат кучето: Општина Велес ќе ги вештачи сомнителните случаи

Орце Костов
Градоначалникот на Општина Велес, Марко Колев и претставници на СВР Велес и ЈЗУ Општа болница разговараа за големиот број на пријави од страна на граѓани
Економија

„Кепс Монт“ нема да ја преработува троската од Топилница: Градоначалникот на Велес не ја потпиша Б – интегрираната еколошка дозвола

Орце Костов
Компанијата „Кепс Монт“ која го одложува опадниот отпад од велешка Топилница наталожен на ридот пред влезот на Велес, нема да ја преработува троската на лице
Македонија

Основно училиште од Велес со двајца директори, еден назначен од министер, еден од градоначалник

Орце Костов
Двајца наставници од основното училиште „Блаже Конески“ од Велес во текот на денешниот ден добиле решенија за директори, едниот од градоначалникот Марко Колев, другиот од
Македонија

Градоначалникот на Велес од граѓаните бара совети за штедење, а во истовреме одобрува привремени вработувања

Орце Костов
Додека трае консултацијата со граѓаните и доставувањето предлози како општината да заштеди на струја во пресрет на грејната сезона, градоначалникот на Велес, Марко Колев, ќе
Македонија

Градоначалникот на Велес: Граѓаните да ни кажат како да штедиме струја, во загуба сме 500.000 евра

Орце Костов
Градоначалникот на Велес, Марко Колев побара од граѓаните да му достават предлози и идеи како општината да заштеди електрична енергија во пресрет на новата грејна