pecatenje

Македонија

Шаќири: Секој учебник ќе биде доставен во училиште до крајот на септември

Орце Костов
Министерот за образование и наука, Јетон Шаќири е убеден дека учебниците ќе бидат доставени до секое училиште до крајот на септември. – Економскиот оператор секојдневно
Македонија

Државата издвои 16 милиони евра за учебници, а некои од нив ќе стигнат за Нова Година

Орце Костов
Министерството за образование и наука склучи договори во вредност од 16 милиони евра за новите учебници за оваа и за следната училишна година, но учениците
Македонија

МОН: Учебниците се испечатени и ќе пристигнат до 1 септември, а привремените материјали ќе си ги печатат училиштата

Орце Костов
За време на летниот период годинава Министерството за образование и наука успеа сите одобрени учебници да ги испечати и до 1 септември тие ќе бидат
Македонија

МОН за доцнењето од три месеци: Авторите немаа интерес да достават предлог учебници

Орце Костов
Учебниците за прво,второ, четврто и петто одделение доцнат речиси три месеци поради немањето интерес на авторите да предложат ракописи, немањето рецензенти кои даваат мислење во