studenti

Македонија

Стипендии за студии во Романија за академската 2022/2023 година

А1он
Министерството за образование и наука информира дека Министерството за надворешни работи на Романија почна програма за стипендирање странски државјани за академската 2022/2023 година. Стипендиите се
Македонија

Повторен конкурс за прием на студенти во државните студентски домови

А1он
Министерството за образование и наука објави повторен конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните студентски домови и други објекти за сместување
Македонија

Студиските програми на ФЕИТ добија акредитација од германска агенција

А1он
Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ доби меѓународна акредитација од Агенцијата за акредитација на студиски програми од областа
Македонија

Конкурс за партиципација на високообразовните установи во CEEPUS-мрежите за академската 2022/2023 година

А1он
Скопје, 15 декември 2021 (МИА) – Централноевропската програма за размена во областа на универзитетски студии – CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies) објавува
Македонија

МОН: До 30 ноември повторно пријавување за субвенциониран студентски оброк

А1он
Министерството за образование и наука (МОН) информира дека до 30 ноември повторно може да се аплицира за субвенциониран студентски оброк. Може  да се пријават сите
Македонија

Објавени резултатите од конкурсот за студентски стипендии за 2021/2022

А1он
Министерството за образование и наука ги објави резултатите од конкурсот за доделување студентски стипендии за академската 2021/2022 година. Во објавата на листите на добитници на различни категории
Култура

Прва македонска платформа за поврзување студенти и дипломци со компаниите

А1он
Првата македонска платформа Бинтерн ги поврзува студентите и дипломците со компаниите за побрзо и поедноставно да почнат кариера преку пракса и работа. Бинтерн е стартап-компанија
Регион

Малиот процент вакцинирани студенти во Албанија го одложи почетокот на академската година

А1он
Почетокот на новата академска 2021/2022 година, наместо, како што беше најавено, на 11 октомври одложен е за 18 октомври, поради малиот процент вакцинирани студенти, што
Македонија

Бруцошите на Прв академски час, Царовска најави дека сместувањето во студентските домови најверојатно ќе почне од утре

А1он
Се одржа првиот акадамски час, бруцошите денеска се појавија во предавалните на скопските факултети, за нив овој ден е убав бидејќи претставува нов почеток исполнет