drzaven ispiten centar

Македонија

Државен испитен центар не може да ја проверува вибер-групата, ќе контролира дали има тестови со идентични одговори

А1он
Државниот испитен центар (ДИЦ) денеска на стручен колегиум ќе одлучува за начинот на постапување на оценувачите во врска со преписот што се случи во саботата,
Македонија

Вработените во Државен испитен центар го прекинаа штрајкот

А1он
Штрајкот за повисоки плати во Државниот испитен центар е прекинат и од денеска вработените продолжуваат со извршувањето на своите секојдневни обврски и надлежности, информира Министерството
Македонија

Продолжува штрајкот во Државниот испитен центар

А1он
Штрајкот во Државниот испитен центар за измени на Колективниот договор и зголемување на платите на вработените продолжува. Околу 700 кандидати чекаат да полагаат за лиценца
Македонија

Државниот испитен центар го повторно го активира штрајкот

А1он
Синдикатот на Државниот испитен центар го продолжува генералниот штрајк кој беше ставен во мирување во мај оваа година. – Вработените во ДИЦ излегоа во пресрет
Македонија

Прекинато тестирањето на 4.500 ученици поради штрајкот за поголеми плати на Државниот испитен центар

Орце Костов
Државниот испитен центар го прекина меѓународното тестирање на 4.500 ученици од основното образование поради штрајкот за поголеми плати и остави во неизвесност над 15.000 матуранти
Македонија

Ако штрајкот во Испитен центар трае повеќе од една недела неизвесно е полагањето матура

А1он
За помалку од еден месец, 27 мај, 15 620 средношколци кои се пријавиле да полагаат државна матура треба да бидат тестирани по првиот екстерен испит
Македонија

Се проблематизира полагањето матура, вработните во Испитен центар бараат поголеми плати

А1он
Дваесет и девет вработени во Државниот испитен центар од вчера се во генерален штрајк зашто не добиле согласност од Министерството за финансии на нивното барање
Македонија

Штрајк во Државен испитен центар: нема да може да се спроведе матурата

А1он
Синдикалната организација на Државниот испитен центар (СОДИЦ-СФДМ) од 24. април 2023 година, стапи во Генерален штрајк, поради недобивање на согласност на Барањето за изменување и