spisok

Македонија

Ученик од О.У. „Кирил и Методиј“ во Скопје напишал „црн“ список со ученици

А1он
Дванаесетгодишно момче од основното училиште „Кирил и Методиј“ од Скопје, направил список на ученици, извести полицијата. Од МВР велат дека „денеска во полициската станица Центар
Македонија

Експерт на ОБСЕ ќе прави ревизија на Избирачкиот список

А1он
Македонија има прочистен Избирачки список, а експертот од ОБСЕ треба да направи негова проверка, најави на денешната средба на работната група нејзиниот претседател Бедредин Ибраими, член на Државната изборна комисија. Според податоците
Македонија

Кондарко:139 илјади македонски државјани немаат биометриски лични документи

А1он
Државната изборна комисија е зачудена од критиките  и обвинѕвањата  на Владата,  за бавност и непосветеност за прочистување на  изборачкиот список. Претседателот,  Борис Кондарко,  рече дека