ucebnik

Македонија

ЗИРМ: Учебникот по Историја за V одделение изобилува со погрешни информации и со неосновани констатации

А1он
„Како професионални историчари и членови на Здружението на историчарите на Република Македонија реагираме по повод објавувањето на учебникот по предметот Историја и општество за V
Свет

Нов учебник во Полска предизвика гневни реакции поради текстот за раѓањето деца

А1он
Нов учебник за средни училишта, развиен под покровителство на конзервативната Влада на Полска, наиде на критики кај дел од јавноста, оценувајќи го како обид да