ucenici

Македонија

ОУ „Александар Македонски“ победник на ученичка квизотека

А1он
Учениците од ОУ „Александар Македонски“ се победници на традиционалната ученичка квизотека од општи знаења за сите основни училишта од Скопје и околината, во организација на
Македонија

СДСМ: Спиро Ристовски да објасни како родителите со плата помала од 10.000 денари да обезбедат 9.000 по ученик?

А1он
Залудно ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски и министерот-лажго Спиро Ристовски се фалат дека вовеле „концепт на бесплатно образование“, кога трошоците за почеток на учебната година за
Македонија

Второ пријавување од јунскиот рок за упис во средните училишта

А1он
Во средните училишта денеска се спроведува второто пријавување од јунскиот уписен рок за запишување  ученици во прва година во учебната 2016/2017 година. Резултатите од запишувањето
Македонија

Стипендии за 14 студенти од електроенергетските насоки на ФЕИТ

А1он
На Факултетот за електротехника и информациски технологии ФЕИТ, денеска ќе бидат доделени стипендии на студенти од прва година на електроенергетските насоки. Се доделуваат 14 стипендии