nerabotni denovi

Економија

Пазарна се закани со казни за сите што ќе работат утре: Исклучок се фирмите кои не можат да го запрат производството

Орце Костов
Државниот пазарен инспекторат им укажува на сите работодавачи дека согласно Заклучокот на Техничката Влада на Република Северна Македонија донесен на Шестнаесеттата седница одржана на 16
Македонија

Не постои законска можност Владата со заклучок да прогласува дополнителни неработни денови за да се гласа

Орце Костов
Изборните денови 24 април и 8 мај кои Владата со заклучок ги прогласи за неработни денови кои нема да се одработат наметнаа повеќе дилеми потешкотии
Македонија

Граѓаните не мислат само на избори: Распродадени туристичките аранжмани за Први Мај и Велигден

Орце Костов
Од првиот круг претседателски избори на 24 мај до вториот круг на 8 мај има 15 дена, а само шест од нив се работни. Ова
Македонија

До крај на година ќе се учи секоја сабота: Неработните денови за учениците преку ноќ станаа работни

Орце Костов
Министерството за образование и наука со допис ги известило училиштата дека двете среди (24 април и 8 мај) кога нема да работат поради одржување на
Македонија

24 април 2024 година (среда) и 8 мај 2024 година (среда) се неработни денови за сите граѓани

А1он
Земајќи го во предвид Решението за распишување на избор за претседател на Република Северна Македонија („Службен Весник на РСМ“ бр.37/24), како Решението за распишување на
Македонија

Потрошувачите и работодавачите против неработна недела, продавачките не би работеле

Ана Василевска
Ако државата се бори за пазарна економија, нонсенс е да донесува закон што ќе ограничува, односно нема да им даде право на избор на приватните
Македонија

Деновите од 4 до 30 април да бидат неработни, предлагаат КСС и МЗЗПР

А1он
Конфедерацијата на слободни синдикати и Македонското здружение за заштита при работа денеска испратиле предлог до Владата деновите од 4 до 30 април да бидат неработни.
Македонија

Сабота 8 јуни работен за институциите што не работеа на денот на посетата на папата

А1он
На последната седница Владата на Република Северна Македонија донесе одлука на 8 јуни (сабота) да се одработи 7 мај, ден што беше прогласен за неработен