praznici

Македонија

Петок пред Духовден неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

А1он
Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РM, 02 јуни, петок, 2023 година, Духовден, петок пред Духовден, е
Македонија

Денот на сесловенските просветители неработен за сите граѓани на Македонија

А1он
Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ, 24 мај 2023 година, среда, „Св. Кирил и Методиј“, Ден
Македонија

Националниот ден на Власите, 23 мај – неработен ден за граѓаните припадници на влашката заедница

А1он
Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ, 23 мај 2023 година, вторник, Национален ден на Власите, е
Македонија

Вториот ден на Велигден, 10 април, неработен за граѓаните од католичка вероисповед

А1он
Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ, 10 април 2023 година, понеделник, вториот ден на Велигден, е
Македонија

Водици неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

А1он
Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ, 19 јануари 2023 година, четврток, Богојавление (Водици), е неработен ден
Македонија

Осми декември – „Св. Климент Охридски” неработен ден за сите граѓани

А1он
Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно со Законот за празниците на РМ, 8 декември 2022 година (четврток), „Св. Климент Охридски“, е неработен
Македонија

Денот на македонската револуционерна борба неработен за сите граѓани на С. Македонија

А1он
Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ, 23 октомври 2022 година (недела), Ден на македонската револуционерна борба,
Македонија

Петок пред Духовден, 10 јуни неработен за граѓаните од православна вероисповед

А1он
Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РM, 10 јуни, петок 2022 година, Духовден, петок пред Духовден, е