firmi

Македонија

Собираат пари од родителите, а не кажуваат како ги избрале фирмите за ужина, униформи, фотографирање на учениците

Истражувањето спроведено во 96 основни и средни училишта во 8 општини во земјава открива дека набавките за осигурување, униформи за учениците, за фотографирање, за ужина
Истражувања Македонија

Касами дава милионски тендери на фирми со по еден вработен: Туристичка компанија ќе гради обиколница

Александар Тодески
Милионски суми од тендери само од Општина Тетово завршиле кај „Еко-Пеу“, тетовска фирма која и покрај тоа што има само еден вработен, во 2023 година
Македонија

Десет фирми се борат за реконструкција на тетовското училиште „Моша Пијаде“, дел од заинтересираните се откажаа од тендерот

Александар Тодески
Десет фирми се заинтересирале да го реконструираат средното училиште Моша Пијаде во Тетово, дознава А1он. Како што веќе објавивме, на тендерот се јавија фирми кои
Економија

Фирми на Мијалкови и на Трајче Заев должат четири милиони евра за ДДВ: Кои се најголеми должници на УЈП

Орце Костов
Управата за јавни приходи ја објави листата на должници на која се најдоа 5.105 фирми и граѓани кои имаат доспеани долгови до 31 мај, а
Економија

Бектеши: Нема да биде голема штета ако се затворат десетина компании кои увезуваат зеленчук и овошје

Орце Костов
Министерот за економија, Крешник Бектеши следната недела ќе ги објави трговцитe кои не ги почитуваа мерките за замрзнати цени на зеленчукот. – Се работи за
Економија

Централен регистар: Бројот на згаснати и новоосновани фирми во 2020 е во рамки на просекот

А1он
Во врска со вчерашната изјава на претседателот на Комората на Северозападна Македонија дека над 4000 компании се згаснати во првите шест месеци од 2020 година,
Економија

Бесплатно менторство: Како да им се помогне на малите и средни фирми

А1он
Со опфат на вкупно 388 972 вработени, во земјава егзистираат 55 359 компании, а според видот на секторот, најбројни се фирмите што се занимаваат со