ministerstvo za transport i vrski

Македонија

Министерството за транспорт и врски потпиша Меморандум за соработка со сите општини

А1он
Во Владата на Република С. Македонија, Министерството за транспорт и врски потпиша нов Меморандум за соработка со сите општини во земјава заедно со Град Скопје.
Македонија

(ВИДЕО) Сугарески и Китанов: Ресорот „Транспорт” е мотор на економските промени во државата, инвестирани се околу 300 милиони евра само во инфраструктурата

А1он
Годината ја завршуваме со максимален ефект во реализација на капиталните проекти во ресорот Транспорт. Ги направивме историски најголемите вложувања во патната инфраструктура, во изградба на
Македонија

За изградениот но забранет пат за Сончев Град ќе се менува Законот за градење

Маја Илиевска-Пачемска
Патот кој повеќе од две години не е пуштен во употреба иако е изграден е причина Министерството за транспорт и врски да побара измена на
Македонија

(ВИДЕО) Беџети: Министерството ме извести да не брзам со уривање на платформите на Матка

Маја Илиевска-Пачемска
Дивите платформи на Матка пет месеци не се урнати оти во државава има двостепеност за постапките. Ова е последното објаснување на градоначалникот на општина Сарај,