elektricni avtobusi

Македонија

Струмичани ќе се возат во јапонски автобуси од 700.000 евра

Орце Костов
Граѓаните во Струмица ќе користат модерен градски превоз со автобуси кои користат електрична енергија како гориво откако јавното сообраќајно претпријатие „Струмица Транспорт“ кое го формираше