blagoj bocvarski

Македонија

Бочварски: Во буџетот се предвидени пари за Брзиот автобуски превоз во Скопје, Арсовска да ја преиспита одлуката за откажување на проектот

А1он
Верувам дека Градот Скопје и новата локална власт ќе ја променат одлуката за запирање на проектот за брз автобуски превоз (БРТ) после сознанијата кои ќе
Економија

Бочварски: Започна бушењето на тунелот на експресниот пат Градско – Прилеп

А1он
Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, директорот на ЈП за државни патишта, Ејуп Рустеми, и заменик директорот на ЈП за државни патишта, Благојче Трпевски,
Македонија

До октомври готова делницата од клучката кај рудникот Бучим до Радовиш на експресниот пат

А1он
Делницата на експресниот пат Штип-Радовиш од клучката кај рудникот Бучим до влезот на Радовиш комплетно ќе се изгради за неколку денови, односно до почетокот на
Македонија

Бочварски: Пратениците да го изгласаат законот за изградба на автопатот Кичево – Охрид

А1он
Нивото на капитални инвестиции расте секојдневно. Ги правиме последните анализи за третиот квартал. Моите очекувања се дека нашиот основен буџет ќе биде преку 60 проценти
Македонија

Бочварски: По завршување на рестриктивните мерки, ќе продолжат субвенциите за авиолетовите на „Виз Ер“

А1он
Годинава беше забрането субвенционирањето на летовите поради КОВИД пандемијата. Исплатени се само дел од средствата за летовите кон крајот на 2020-та, но голем дел од
Македонија

Бочварски: Напролет ќе ги затвориме сите прашања од патната инфрастурктура во источниот регион

А1он
Експресните патишта Штип – Радовиш и Штип – Кочани се градат со исклучително добра динамика, рече денеска министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски. Првата
Македонија

Бочварски: Не се очекува транспортерите да имаат застои и проблеми, функционираат „зелените“ рути

А1он
Транспортерите не се очекува да имаат проблеми во транспортот на стоки наредниот период, рече денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски. Одговорајќи на новинарско
Македонија

Бочварски: Заврши постапката за увид и забелешки во новиот закон за дивоградби

А1он
Поминаа роковите за забелешки и увид на Предлог-законот за постапување со бесправно изградените објекти. Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски вели дека е завршен
Македонија

Бочварски: Со СДСМ се гради како никогаш досега

А1он
СДСМ како одговорна партија со реализацијата на капиталните проекти директно влијае на економијата, го поттикнува економски раст, ја подобрува инфраструктурата и го зголемува квалитетот на
Македонија

Бочварски очекува магистралниот гасовод да биде готов следната година

А1он
Изградбата на магистралниот гасовод Куманово- Штип- Прилеп-Битола е со 90 процентна реализација, а гасоводот Скопје-Тетово-Гостивар има над 60 процентна реализација, соопшти денеска министерот за транспорт