besa trans

Македонија

Возачите на изгорениот авотбус не биле вработени, едниот немал ни сертификат за професинална компетентност

Кристијан Ландов
Ниту еден од возачите кои го управувале автобусот на „Беса транс“ кој изгоре, не бил вработен во компанијата. Еден од двајцата возачи, немал ниту сертификат
Македонија

Спасовски: Автобусот на „Беса транс“ бил технички исправен и со важност на регистрација до 13 октомври 2022

А1он
Автобусот на „Беса транс“ во 2020 година во 22 случаја има остварено влез – излез од државата, додека во 2021 година има 113 преминувања на
Македонија

Изгорениот автобус бил стар 14 години, МВР не кажува дали бил репариран

Маја Илиевска-Пачемска
Министерството за внатрешни работи за „А1он“ кажа дека изгорениот автобус бил произведен во 2007 година. „Беса транс“ првпат го регистрирале во Скопје во 2020 година.
Македонија

Автобусот на „Беса транс“ 135 пати поминал низ државните граници без лиценца, а првпат бил регистриран лани

Кристијан Ландов
Автобусот на „Беса транс“ за кој институциите кажаа дека не е лиценциран за да превезува патници, 135 пати ја напуштал и влегувал на територијата на
Македонија

Неуспешен обид за вонреден инспекциски надзор во „Беса транс“

А1он
Државниот инспекторат за транспорт (ДИТ) вчера се обидел, но не можел да изврши вонреден инспекциски надзор во компанијата „Беса транс“, чијшто автобус изгоре во Бугарија,
Македонија

Суспендирани цариници бидејќи дозволиле излез на автобусот од „Беса транс“, без да го евидентираат

А1он
Возилото на „Беса транс“ кое било без лиценца, поминувало на четири гранични премини низ државава во период од една година. Ова го констатираше Царинската управа,
Македонија

„Беса транс“ негира дека во изгорениот автобус се превезувало резервно гориво и пиротехника

Агенцијата „Беса транс“ чиј автобус изгоре, а во него загинаа 45 македонски државјани, негира дека се превезувале резерви со нафта или други горива, а немало
Македонија

Не се знае колку пати автобусот на „Беса транс“ превезувал патници без лиценца, ниту дали е правена контрола во компанијата

Институциите не знаат колку пати автобусот на „Беса транс“ вршел превоз на патници во и надвор од Македонија. Нема одговор ниту колку пати е направена
Македонија

Беса Транс: Соработуваме со институциите, сочувство до семејствата на загинатите

А1он
Превозникот „Беса Транс“ преку Фејсбук изрази сочувство до семејствата на загинатите во автобуската несреќа во Бугарија. „Денеска е многу тажен и тежог ден за нас