makraduli

Економија

Плаќање во „Пошта“ најдоцна од први март следната година

Кристијан Ландов
Околу десет милиони евра долг кој е генериран по разни основи наследил новиот генерален директор на „Пошти“, Јани Макрадули. Тој за долговите вели дека не
Македонија

Влада: Макрадули нов член на управниот одбор на „Македонски пошти“

А1он
Владата на Република Северна Македонијa на денешната седница заклучи да му препорача на Надзорниот одбор на Акционерско друштво за поштенски сообраќај „Пошта на Северна Македонија“
Македонија

Макрадули: Се анализираат примероци од камионите запрени на „Богородица“, отпадот останува на царински терминал

А1он
Ќе се анализираат примероците од камионите запрени на граничниот премин „Богородица“. Ништо нема да се препушти на случајот додека не биде безбедно, изјави заменик-министерот за
Македонија

Макрадули: Претријатијата да аплициираат за субвенции за поставување филтри на оџаците

А1он
Малите и средните претријатија од Полошкиот регион да аплицираат за субвенционирање со цел да добијат филтри за оџаците од системите за затоплување, апелира заменик-министерот за
Македонија

Макрадули не кажува дали подготви легализација на дивите платформи на Матка

Маја Илиевска-Пачемска
Заменик министерот за животна средина Јани Макрадули, втор месец не кажува дали со новиот закон за Матка ќе овозможат легализација на дивите платформи поставени во
Македонија

Макрадули: 2019 година клучна во борбата со загадувањето

А1он
Оваа, 2019-та е клучна година во борбата со аерозагадувањето, порача денеска заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули на одбележувањето на Денот
Македонија

Макрадули повика на одговорно дејствување од земјите со повисок придонес кон глобалните емисии

А1он
Заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули на денешната сесија од Дијалогот Таланоа, што се одржува во рамки на 24-тата конференцијата на
Видео Македонија

ВИДЕО: Кој ќе преживее, може ќе дочека од чистиот воздух на Макрадули и Османи

А1он
Наместо да понуди решенија кои се видливи, власта најави двегодишен план за справување со аерозагадувањето. Заменик министерот за животна средина, како раководител на интер-ресорката група