jani makraduli

Македонија

Стефанов доаѓа на местото на Макрадули во Македонски пошти

А1он
На денешната седница Владата одлучуваше по решенијата на Комисијата за кадровски прашања и заклучи да му препорача на Надзорниот одбор на Акционерско друштво за поштенски
Македонија

(ВИДЕО) Петровска: Сум учествувала во дел од Студијата за гасоводот, ама не застанав целосно

А1он
Кандидатката за градоначалник на Скопје, Ана Петровска, по објавата на Студијата за оцена на влијанието врз животната средина на проектот Гасоводот на Водно од 2011
Македонија

Макрадули ја демантира Петровска: Таа е една од авторките на Студијата за гасоводот во 2011 година, зад очите на јавноста

А1он
Јани Макрадули кој вчера беше посочен од кандидатката за градоначалник на Град Скопје, Ана Петровска дека тој го водел проектот за гасовод на Водно, реагира
Македонија

ИРГ за справување со загадување: За успешно вклопување на сите политики, неопходно креирање на автохтон македонски зелен договор

А1он
Интерсекторската работна група за следење на состојбата со квалитетот на амбиенталниот воздух и дефинирање соодветни препораки и мерки што треба да се преземат за подобрување
Македонија

Макрадули: Борбата против вирусот и заштитата на планетата мора да биде заедничка

А1он
Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули, вели дека Денот на планетата Земја не смее да биде во сенка на КОВИД-19. „Впрочем,
Видео Македонија

ВИДЕО: Загадувањето ми ги исели децата, вели граѓанин, Макрадули ветува дека до 2024 ќе го решат проблемот

А1он
Да не постои ниту една државна институција која загадува воздух, оваа обврска ја преземаме да ја реализираме до 2024 година, рече заменикот министер за животна
Македонија

ВИДЕО: Поставени десет прочистувачи за воздух во гинеколошката болница во Чаир

А1он
Десет високо квалитетни прочистувачи за воздух доби ЈЗУ Специјалната болница по гинекологија и акушерство „Мајка Тереза“ во Чаир. По тој повод болницата денеска ја посетија
Македонија

ВИДЕО: Ќе се исфрла мазутот за греење од јавните институции

А1он
Доволно е да се отвори веб-страницата на јавни набавки за да се види дека голем број болници се греат на мазут, со што се предизвикува