makedonska posta

Македонија

Има работници кои не доаѓаат на работа и такви кои не знаат што им се задачите, алармира синдикатот на „Македонска пошта’

А1он
Синдикатот во „Македонска пошта“ ќе изготви систематизација, ќе ја достави на идната влада и ќе инсистира на нејзина итна примена, како стартно решение за состојбата
Македонија

Македонска пошта заглавена во среден век – пратки се делат рачно, доцнат со месеци, нема начин да спречи измами со пратки

Граѓани на Србија и на Македонија минатата година беа мета на измами со СМС пораки за пристигнати пратки. Голем број граѓани подлегнаа на измамата, бидејќи
Економија

Двочасовен протест во националната Пошта

А1он
Синдикалните организации на Македонска Пошта, денеска од 08:00 до 10:00 организираат протест на членството пред Дирекцијата и во сите подружници на националната Пошта, преку кој
Македонија

Двочасовен протест утре во националната Пошта

А1он
Синдикалните организации на Македонска Пошта најавија дека утре од осум до 10 ќе одржат протест пред Дирекцијата и во сите подружници на националната Пошта, преку
Македонија

Од септември повисоки цени на дел од поштенските услуги

А1он
Од први септември се воведуваат нови цени на поштенските услуги во меѓународниот поштенски сообраќај. Новите цени се однесуваат за писмата, поштенските картички, печатените работи и
Македонија

Владата ги задолжи државните институции да ги користат услугите на АД Пошта

А1он
На денешната седница Владата го задолжи сите државни институции да ги користат услугите на АД Пошта на Македонија, а им препорача на општините и на
Економија

Плаќање на сметки за режиски трошоци во Пошта по најконкурентни цени

А1он
Вкупно 324 активни поштенски единици на Македонска пошта АД со 470 шалтерски места им стојат на располагање на граѓаните за реализирање на сите безготовински и
Економија

Блокирано плаќањето сметки и исплатата на пензии во „Македонски пошти“

Кристијан Ландов
Поради пропаѓањето на „Еуростандард банка“, платниот промет во „Македонски пошти“ е блокиран, соопшти генералниот директор Ејуп Рустеми. Тоа значи дека не може да се наплаќаат