pratki

Македонија

Македонска пошта заглавена во среден век – пратки се делат рачно, доцнат со месеци, нема начин да спречи измами со пратки

Граѓани на Србија и на Македонија минатата година беа мета на измами со СМС пораки за пристигнати пратки. Голем број граѓани подлегнаа на измамата, бидејќи
Видео Македонија

ВИДЕО: Последни сме во Европа, кај нас писма патуваат и по пет месеци – интервју со Гешовски, Еко Логистик

Додека во светот се повеќе се купува на интернет, а пратките ви стигнуваат до врата, Македонија се уште е последна во e- трговијата во Европа.
Видео Македонија

(ВИДЕО) Асоцијацијата на компаниите за достава на пратки почна со работа: Борба со нелојалната конкуренција е главна цел

Орце Костов
Започна со работа Асоцијацијата за дистрибуција и достава на разни добра и услуги која ќе ги претставува интересите на поштенските оператори, но и ќе им