strajk

Регион

Воени и полициски специјалци го обезбедуваат празниот аеродром во Тирана

А1он
Воената полиција и силите за брза интервенција се вклучија во обезбедување на аеродромот во Тирана, кој е празен откако сите летови беа откажани поради штрајк.
Македонија

Протест и почеток на штрајк на вработените во прилепски „Еурокомпозит“

А1он
Шеесетината вработени во прилепската наменска фабрика „Еурокомпозит“ повторно се собраа на протест пред фабриката, прекинувајќи ја работата и барајќи си ги своите права. Тие велат
Свет

Штрајк на работниците од јавниот превоз во Амстердам, откажани околу 80 летови

А1он
На аеродромот Схипхол во Амстердам денеска беа откажани 80 летови, бидејќи националниот штрајк на вработените во јавниот превоз им отежна на патниците и персоналот да
Регион

Во Атина на 1 мај најавен 24-часовен штрајк на транспортните работници

А1он
На 1 Мај во главниот град на Грција, Атина најавен е 24-часовен штрајк на транспортните работници, со што се опфатени автобускиот, тролејбускиот, градскиот железнички сообраќај