vodovod

Македонија

ЈП Водовод и канализација: Граѓаните да не фрлаат отпад во канализацискиот систем

А1он
ЈП Водовод и канализација – Скопје соопшти дека екипите на секторот канализација и механизација во изминатите денови повторно се соочиле со затната канализација како резултат
Македонија

Скопски водовод отстрани диви приклучоци во Долна Матка, село Крушопек и Сарај

А1он
Во последната акција за отстранување на диви приклучоци, спроведена од екипите на ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје биле отстранети диви приклучоци во Долна Матка,
Македонија

Украдени решетки од сливници и капаци од шахти, случајот пријавен во полиција

А1он
Во текот на минатата ноќ на булеварите „Илинден“ и „8-ми Септември“ и улицата „Карпошево Востание“ во Скопје, украдени се капаци од шахти и решетки од
Македонија

Наплатните пунктови на скопски Водовод утре ќе работат до 15:30 часот

А1он
Од ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје информираат дека утре шалтерите за наплата и за рекламации во Дирекцијата на претпријатието ќе работат од 07:30 до
Македонија

Утре прекин на електронските услуги на скопски „Водовод и канализација“

А1он
ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје информира дека поради планирана системска интервенција, електронските услуги на веб страната на претпријатието www.vodovod-skopje.com.mk, како и мобилната апликација утре
Македонија

Акцијата на „Водовод и канлизација“ за наплата на долгот без камата трае до 15 декември

А1он
Акцијата на „Водовод и канализација“ за исплата на долговите без камата за задоцнето плаќање завршува на 15 декември. Од „Водовод и канализација“ ги повикуваат сите
Македонија

Водата за пиење во Скопје безбедна и микробиолошки исправна

А1он
Водата за пиење во Скопје е безбедна и микробиолошки исправна, соопшти скопското ЈП „Водовод и канализација“. Според неделниот извештај за квалитетот и безбедноста добиен од