vodovod

Македонија

Средба меѓу директорите на ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје и СОС Детско село

А1он
Во услови на рестрикции и ограничувања како резултат на спречување на ширење на корона вирусот, Ковид – 19, сите активности беа спроведени преку онлајн комуникација
Македонија

Нема бактерии во водата за пиење во Скопје, „Водовод“ анализирал примерок од домот на човекот што ја прошири паниката на „Фејсбук“

Маја Илиевска-Пачемска
Водата од градскиот водовод во скопски Бутел нема бактерии и исправна е за пиење, а веста што се прошири на социјалните мрежи дека во примерок
Македонија

„Водовод и канализација“ – Скопје добитник на грант за реализација на проект финансиран од WBGC

А1он
Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ – Скопје, по потпишување на Меморандумот за соработка со Водовод Будимпешта, во февруари оваа година, пристапи кон реазлизација на проекти
Македонија

Водата за пиење во Скопје е исправна и одговара на правилникот за безбедност и квалитет

А1он
Водата за пиење во Град Скопје е исправна и безбедна за пиење, покажуваат најновите анализи направени од страна на Секторот за санитарна контрола во „Водовод
Македонија

Продолжен рокот за избор на најповолен понудувач за проектирање и изградба на постројка за третман на отпадни води во Скопје

А1он
Продолжен е рокот за поднесување на апликации за претквалификација за избор на најповолен понудувач за проектирање и изградба на постројка за третман на отпадни води
Македонија

Проблемите на тетовскиот водовод датираат уште од планирањето во 1924 година

А1он
Проблемите на тетовскиот водовод според историските податоци се јавуваат уште во фазата кога и не постоел, односно во перидот на создавање на планот за градење