ministerstvo za pravda

Македонија

Со новиот предлог-закон СЈО и ОЈО за организиран криминал ќе се спојат во ново јавно обвинителство

А1он
Министерството за правда подготви нов Предлог-закон за Јавно обвинителство во кој се здружуваат постојните капацитети на СЈО и Основното јавно обвинителство за гонење на организиран
Македонија

Меморандум за соработка на МИОА, МП и Академија на судии и јавни обвинители

А1он
Меморандум за соработка помеѓу министерствата за информатичко општество и администрација (МИОА), и за правда, и Академија на судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ ќе биде
Македонија

Министерот Салији се сретна со амбасадорката Суомалаинен

А1он
Министерот за правда Билен Салији и амбасадорката на Мисијата на ОБСЕ во Република Македонија, Нина Суомалаинен на денешната средба во Скопје разговарале за актуелната политичка