ministerstvo za pravda

Македонија

Работна група ќе ги утврдува аномалиите на Законот за извршување на санкции

А1он
Со цел да се надминат сите состојби кои се однесуваат на т.н „затворски туризам” односно начинот на упатување на осудените лица на казна затвор како
Македонија

Министерство за правда: Граѓаните од утре ќе може да ги користат услугите на Управата за водење матични книги

А1он
Министерството за правда информира дека граѓаните од утре ќе може да ги користат услугите на Управата за водење матични книги. „Министерството за правда и во
Македонија

Реакција на Министерството за правда за штрајкот на Независниот синдикат на Управата за водење на матични книги

А1он
Министерството за правда е запознато со барањата на Независниот синдикат на Управата за водење на матични книги. Остварена е средба на 19 април 2022 година
Македонија

Тупанчески тврди дека фактурата за сместувањето ја добил на 24. март пред да отпатува, а тогаш бил втор ден во Палермо

Ако фактурата за сместувањето (аранжманот), министерот за правда Никола Тупанчески ја добил на 24. март, како што самиот кажа, би значело дека му била испорачана
Македонија

Тупанчески и натаму контра Етичкиот кодекс: За Палермо тврди дека платил сам, ама докази нема

Освен што не сака да се докажува со јавноста, министерот за правда Никола Тупанчески не одговара зошто не и се оправдал на Владата за неговото
Македонија

Тупанчески не покажува како е платено навивањето во Палермо, Фетаи не одговара како стигна до ВИП-ложа

Кристијан Ландов
Молк од министерот за правда Никола Тупанчески и по барањата од „А1он“ јавно да ги обелодени трансакциите, со кои би потврдил дека сам го платил
Македонија

Правда ја смени спорната формулација „негативнo мислење’ во Законот за навреда и клевета

А1он
Во врска со измените на Законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета и реакциите поврзани со формулацијата „негативно мислење“, Министерството за правда пропустот во
Македонија

Маричиќ ја најави кампањата „Има решение“: Медијацијата е побрза и поекономична постапка

А1он
Министерот за правда Бојан Маричиќ под слоганот „Има Решение“ го најави почетокот на кампањата за промоција на медијацијата како алтернативен начин за решавање на споровите
Македонија

Министерството за правда одлучи оваа година да не предложи листа за новогодишни помилувања

А1он
По консултација со Управата за извршување на санкциите, Министерството за правда одлучи оваа година да не проследи предлог за новогодишни групни помилувања, односно листата целосно
Македонија

Маричиќ: Не можам да бидам рамнодушен за условната казна за сообраќајката во Охрид во која починаа две момчиња

А1он
Министерот за правда Бојан Маричиќ очекува праведна одлука на повисоките судови, во врска со случајот во кој Основниот суд во Охрид донел пресуда со која