sovet na javni obviniteli

Македонија

Антонио Јолевски избран за нов претседател на Советот на јавни обвинители

А1он
Следните две години претседател на Советот на јавни обвинители (СЈО) ќе биде јавниот обвинител Антониот Јолевски. Ова е одлучено на денешната 32-ра седница СЈО на
Македонија

Фетаи, Пановски, Рајчев, Рустеми и Бундалевска-Георгиева дадоа заклетва пред Советот на јавни обвинители

А1он
Новоизбраните јавни обвинители во Вишото јавно обвинителство Скопје Фатиме Фетаи, Наум Пановски, Сашо Рајчев, Бурим Рустеми и Снежана Бундалевска-Георгиева денеска дадоа заклетва пред членовите на
Македонија

Колевски: Оглас за шеф на Скопско обвинителство најдоцна за еден месец

А1он
Скопското обвинителство, како најголемо основно јавно обвинителство на ниво на државата од петокот е без шеф. Досегашниот прв човек на ОЈО Скопје, Сашо Рајчев, со
Македонија

Колевски: Никој не ми изврши влијание за изборот на јавни обвинители

А1он
Претседателот на Советот на јавните обвинители Ацо Колевски рече дека лично нему никој не му вршел влијание во однос на денешниот избор на јавни обвинители,
Македонија

Фатиме Фетаи избрана за обвинител во Вишото јавно обвинителство Скопје

А1он
Фатиме Фетаи, Бурим Рустеми, Сашо Рајчев, Наум Пановски и Снежана Бундалевска – Георгиевска на денешната седница на Советот на јавни обвинители се избрани за обвинители
Македонија

Мемети, Ивановски и Црвенковска ќе дадат свечени изјави пред претседателот на Собранието

А1он
Новоизбранте членовите на Советот на јавните обвинители на Република Северна Македонија Иџет Мемети и Љупчо Ивановски, денеска ќе дадат свечена изјава пред претседателот на Собранието,
Македонија

Арбр Исаку избран за заменик-претседател на Советот на јавни обвинители

А1он
Обвинителот Арбр Исаку ќе биде заменик претседател на Советот на јавни обвинители во следните две години. Одлуката за избор на заменик-претседател на Советот на јавни
Македонија

Советот на јавни обвинители ќе избира свој заменик претседател

А1он
Советот на јавни обвинители на Република Северна Македонија на денешната втора седница се очекува да донесе одлука за избор на свој заменик претседател, информираат од
Македонија

Седница на Советот на јавни обвинители, на дневен ред јавниот оглас за ОЈО за Организиран Криминал и Корупција

А1он
Советот на јавните обвинители на Република Северна Македонија, денеска треба да донесе одлука за објавување оглас за избор на јавни обвинители во ОЈО за гонење
Македонија

Колевски: Законот за ЈО нуди механизми за спречување влијанија, но тоа најмногу зависи од обвинителите

А1он
Законот за јавното обвинителство нуди механизми за спречување влијанија, но тоа сепак не зависи од законските одредби туку од самите јавни обвинители колку законитото, објективното