ljupco kocevski

Македонија

Свечена изјава на јавниот обвинител Љупчо Коцевски во Собранието – транспарентноста основно начело во програмата

А1он
Да бидеш државен јавен обвинител е тешка и одговорна работа пред која стојат многу предизвици, но ценам со моето долгогодишно искуство и знаење можам да
Македонија

Љупчо Коцевски избран за нов државен обвинител

Собранието го избра обвинителот од Републичкото обвинителство, Љупчо Коцевскки за нов државен јавен обвинител. Тој пред пратениците беше доставен како единствен кандидат, откако обвинителката Лидија
Македонија

Кој ќе го наследи Јовески: Фетаи, Раичевиќ и Коцевски чекаат мислење од Советот на јавни обвинители

Александар Тодески
Рокот од 15 дена на Советот на јавни обвинители, во кој треба да достави мислење за обвинителите Фатиме Фетаи, Лидија Раичевиќ и Љупчо Коцевски за
Свет

Листата со тројцата кандидати за државен обвинител испратена во Владата

А1он
На огласот за нов државен јавен обвинител се пријавиле тројца кандидати – Фатиме Фетаи од Вишото јавно обвинителство Скопје, Лидија Раичевиќ од Основното јавно обвинителство