budzet

Економија

Стојаноски: Предлог буџетот за 2023 година е историски највисок, нереален, инфлаторен, надуен балон кој е прашање кога ќе експлодира

А1он
Македонија во моментов е економски срушена, испокрадена и земја која со брз чекор оди кон огромна сиромаштија меѓу граѓаните, уништување на стопанството и банкрот на
Економија

Бесими: Повеќе средства за поддршка на граѓаните преку усогласување на пензиите и платите со трошоците за живот

А1он
Повеќе средства за усогласување на пензиите и платите со трошоците за живот, средства за антикризни мерки за догодина, но и силна развојна компонента преку зголемените
Економија

ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски го проектира најгломазниот буџет, и дефицит кој е надвор од сите рамки на одржливост

А1он
Ковачевски го проектира најгломазниот буџет, и дефицит кој е надвор од сите рамки на одржливост.Предлог Буџетот од 5.3 милијарди евра е економски колапс за Македонија
Економија

Бесими: Развоен Буџет за одговор на кризата и среднорочни проекции за економски раст

А1он
Владата го усвои првиот среднорочен буџет, кој го предложи Министерството за финансии, согласно новоусвоениот, реформски Закон за буџети. Предлог-буџетот за 2023 година е во насока
Економија

Владата го усвои дополнетиот Предлог-буџет на Македонија за 2022 година

А1он
Во рамки на денешната 58 редовна седница, Владата го усвои дополнетиот Предлог-буџет на Република Северна Македонија за 2022 година, по што ќе биде испратен во
Економија

МФ: Усвоен дополнетиот ребаланс на Буџетот

А1он
Дваесет и пет милиони денари дополнителни средства во здравството, животната средина, инфраструктурата се обезбедуваат со дополнетиот ребаланс на Буџетот за 2022 година, што го усвои
Економија

Бесими: Со околу 190 милиони евра од ЕБОР ќе се финансираат Скопје-Блаце, ФЕ Осломеј 2 и ФЕ Битола

А1он
Со 188 милиони евра од Европската банка за обнова и развој ќе се поддржи изградбата на три многу важни инфраструктурни проекти во земјава – автопатот