lokalna samouprava

Македонија

Милевски: Стакленик и метеоролошка станица во Полошкиот регион за подобрување на земјоделското производство

А1он
Стакленик и метеоролошка станица кои се поставени во кругот на средното стручно општинско училиште „Моша Пијаде“ во Тетово ќе бидат можност за едукативни цели, доедукација
Македонија

Милевски: Гермијан е пример за модерно европско село, со уредувањето на коритото жителите ги заштитивме од поројни дождови

А1он
Завршени се градежните активности за уредување на коритото за заштита од поројните дождови во населеното место Гермијан со должина од 340 метри, така што жителите
Македонија

Милевски: Создадовме услови за подобар живот во Могила и развој на рурален туризам

А1он
Со партерното уредување во насока на збогатување на туристичката понуда во Општина Могила и Пелагонискиот регион, како и регулирање на коритото на реката Црна односно
Македонија

Отворен паметен Инфо и Промо центар за туристички развој на Попова Шапка

А1он
Од денеска посетителите на Попова Шапка ќе може да го користат новоизградениот Инфо и промо центар, со цел полесно и на едно место да ги
Македонија

Милевски: Смилковци добива канализациска мрежа

А1он
Министерството за локална самоуправа, заедно со општина Гази Баба, со финансиска поддршка од Европската Унија преку ИПА инструментот, реализира изградба на канализациска мрежа во селото
Uncategorized Македонија

Пет милиони евра на располагање на Македонија и на Албанија на 3. повик за прекугранични проекти

А1он
Околу пет милиони евра се обезбедени за 3. Повик за предлог-проекти за прекугранична соработка (ЦБЦ) помеѓу Северна Македонија и Албанија.во рамки на ИПА-2. Ова беше
Македонија

Милевски: Се грижиме за учениците и жртвите на семејно насилство, зголемен капацитетот на Домот во Куманово

А1он
Ученичкиот Дом во Куманово е целосно реконструиран и се подобрени условите за живот и учење на сто и дваесет ученици. Домот, кој целосно е прилагоден
Македонија

Милевски: Меморандумот за соработка помеѓу МЛС и ФИТР ќе ја зголеми конкурентноста на планските региони

А1он
Реализација на ваучерската програма за градење на капацитетите на претпријатијата и приближување на инструментите на Фондот за иновации и техонолошки развој (ФИТР) и можностите за
Македонија

Југоисточниот регион доби 23 агрометеоролошки станици за поквалитетно производство на овошје и зеленчук по еколошки стандарди

А1он
Инсталирани се 23 агрометеоролошки станици во сите 10 општини во Југоисточниот регион за модернизација и подобрување на земјоделското производство со вкупна вредност од 5.077.786 денари.
Македонија

Милевски: По 40 години Пониква добива реконструирани ски лифтови

А1он
Владата преку Јавното претпријатие за државни патишта издвои средства да се реконструира патот за еден помасовен туризам на Пониква, а Министерството за локална самоуправа заедно