opstina Centar

Македонија

Нова зонска поделба на паркиралиштата на ЈП Паркинзи на Општина Центар

А1он
Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар“-Скопје, од 1 октомври 2022 година, воведува промени во зонската поделба на јавните паркиралишта, како и промени
Македонија

Општина Центар ќе произведува струја, изгласана иницијатива за формирање јавно претпријатие

Маја Илиевска-Пачемска
Општина Центар може да почне подготовки за формирање на јавно претпријатие за производство и трговија на електрична енергија со поставување фотоволтаици. Советот на Општината на
Македонија

Герасимовски: Со одлуката за начинот за употреба на механизирани паркинг системи го решаваме хаоосот со паркирањето во градежните парцели во Центар

А1он
На денешната 14-та седница, покрај останатите точки, на предлог на градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, Советот ја донесе и Одлуката за доуредување на начинот
Македонија

Герасимовски: Жителите на Крњево и Кале добиваат нов пензионерски клуб

А1он
Највозрасните граѓани во населба Крњево и Кале добиваат пензионерски дом „Гоце Делчев“ во просториите на ЈП ПОЦ. Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски заедно со
Македонија

Општина Центар доделува 15 стипендии за Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје

А1он
Општина Центар информира дека во рамки на Меморандумот за соработка со Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје, обезбедува 15 стипендии за студенти за учебната
Македонија

Герасимовски: Апелирам до младите, бидете разумни направената грешка не се исправа

А1он
По неодамнешната групна тепачка на млади лица во Дебар Маало вчера вечер градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски со помошник командирот на полициска станица Беко
Uncategorized

Герасимовски: Соработката со граѓанските организации и социјалните претпријатија отвори нови работини места во Центар

А1он
Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски беше дел од фестивалот на Civica Mobilitas и Центарот за социјални претпријатија на кој со свои штандови и сценски
Македонија

Герасимовски: Ја интензивираме соработката со општина Стари град од Белград со проекти во културата, спортот и туризмот

А1он
Општина Центар и општина Стари Град од Белград ја интензивираат дводецениската соработка како збратимени општини во областите на урбаниот развој, економијата и инвестициите. Градоначалникот на
Македонија

Герасимовски: „Сервисот за одмена на семејна грижа“ кој ќе го отвориме со УНДП ќе згрижува возрасни лица со Алцхајмерова болест и деменција 15 дена во годината

А1он
На денешниот Интернационален ден на Алцхајмеровата болест градоначалникот на Центар Горан Герасимовски беше гостин на настанот организиран од Граѓанското здружение Институт за Алцхајмерова болест по
Македонија

Герасимовски: Два нови пензионерски клуба за пензионерите во Центар

А1он
По повод Меѓународниот ден на старите лица градоначалникот на Центар Горан Герасимовски оствари средба со дел од претставниците на Здружението на пензионери. На средбата со