centar

Македонија

Комисија од Центар ги запишува покривите што летаа во невремето и поплавените простории

Седумчлена комисија од Општина Центар добила задача да направи увид и записник за штетите предизвикани од невремето од пред две недели во Скопје. Најголеми штети
Македонија

Општина Центар распиша јавен повик за ангажирање на невработени лица од општината за проектот „Образование за сите“

А1он
Во тек е јавниот повик на Општина Центар за ангажирање невработени лица во проектот „Образование за сите“. Од општината појаснуваат дека со проектот ќе се
Македонија

Општински инспектори почнаа да мерат бучава во Центар, на два објекта им наложија да се стишат

А1он
Секторот за инспекциски работи на Општина Центар од почетокот на јули започна со акција за мерење на бучавата од гласна музика на угостителските објекти кои
Македонија

Центар ќе казнува локали за гласна музика, се бунеле жителите

А1он
Секторот за инспекциски работи на Општина Центар, по големиот број на пријави на граѓани, започнува акција за мерење на бучавата во угостителските објекти, кафе-баровите и
Македонија

Центар раскина договор за катна гаража на „Климент Охридски“, просторот ќе биде парк

Маја Илиевска-Пачемска
Нема да се гради катната гаража пред зградата во која е сместено Здружението на возачи на Скопје, на булеварот Климент Охридски. Општина Центар наплатила банкарска
Македонија

Општина Центар по 12 години сама ќе одлучува за летните тераси, Градот ѝ ги предаде надлежностите

А1он
Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ го потпиша договорот со Град Скопје за преземање на овластувањата и обврските за издавање одобренија за поставување урбана опрема
Македонија

На „Ленинова“ и „Максим Горки“ веќе нема паркирање со пораки, на тие места ќе паркираат жителите

А1он
Врз основа на пристигнатите петиции од жителите што живеат на улицата „Максим Горки“ и Здружението на станари за управување со паркинг-просторот Мал ринг, Советот на
Македонија

Центар има 32 барања за градење, укинатиот мораториум отвори можност за градежна офанзива по плановите оценети како криминални

Маја Илиевска-Пачемска
Од петти јануари до денес во Општина Центар пристигнале вкупно 32 барања за издавање одобренија градби на кои Општината треба да одговори сега, откако Уставниот
Македонија

Изгласан новиот ДУП за градската четврт кај Дом на градежници во скопската општина Центар

А1он
Деталниот урбанистички план (ДУП) за Градска четврт Ц 04 – Дом на градежници е изгласан денеска на продолжение на 59-тата седница на Советот на Општина