cuk

Македонија

Ангелов: Големиот број на експлозивни средства го отежнуваат гаснењето на пожарот на Галичица

А1он
Почнувајќи од 3 септември, кризната состојба предизвикана од пожарите е завршена. Во моментов е активен пожарот на планината Галичица, а утрово е регистриран и еден
Македонија

ЦУК: Голема е веројатноста пожарот на Галичица од албанска страна да навлезе на наша територија

А1он
Постои можност пожарот на Галичица да се спушти кон пониските делови на планината и да ја загрози високата шума од страната на Преспанското и Охридското
Македонија

ЦУК: Пожар на Галичица, опасност да биде зафатена и заштитената зона од шумата

А1он
Пожарот којшто беше активен на албанска територија на планината Галичица со помош на ветрот е веќе преминат на македонска територија кај граничен Камен Ф9. Екипи
Македонија

Се ублажува забраната за движење во шуми, само со однапред добиена дозвола

А1он
Поради намалениот број на пожари и врнежите од пред неколку дена кои ја подобрија состојбата, од денеска ЈП „Македонски шуми“ ја ублажува мерката за забрана
Македонија

Активни шест пожари, во Скопско, Прилепско, Струмичко, Беровско и Центар Жупа

А1он
Во земјава има шест активни пожари. Се уште е активен пожарот кај село Раовиќ, Општина Сарај. Утрово се забележува мало чадење на сртот од планината
Македонија

Пожарите на отворен простор под контрола, активни само уште три

А1он
Состојбата со пожарите на отворен простор полека се става под контрола, а од Центарот за управување со кризи (ЦУК) порачуваат дека човечкиот фактор е најчеста