mariovo

Македонија

Двочасовна блокада на патот Прилеп-Витолиште и протест поради негрижата за Мариово

А1он
– Денеска од 8 до 10 часот беше блокиран регионалниот пат Прилеп- Витолиште. Иницијативниот одбор за поттикнување на развојот на Мариово, сегашни и поранешни жители,
Македонија

Пронајдени две семејства од странство кои се загубиле во мариовско

А1он
Две семејства од странство со четири деца кои патувале со два автомобила поpаднево биле пронајдени отkако на бројот 122 стигнал повика дека луѓето залутале и
Култура

Мариово и Трескавец меѓу петте финалисти за најдобра европска филмска локација

А1он
Агенцијата за филм ќе биде присутна на виртуелното издание на Европскиот филмски маркет, што се одржува од денеска до 5 март. – Оваа година, Агенцијата
Култура

Промовирана хрониката „Мариово низ вековите“

А1он
Во градската библиотека во Пирлеп синоќа беше промовирана книгата „Мариово низ вековите“ од Милан Ристески, фолклорист и истражувач, поранешен директор на Прилепскиот архив. Пред прилепчани