goran gerasimovski

Македонија

Герасимовски: Со здравата и правилна исхрана ги поттикнуваме здравите навики кај децата

А1он
Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, заедно со претседателот на Владата на РСМ, Димитар Ковачевски и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денес
Македонија

Герасимовски: Општина Центар е на врвот по транспарентност, а на дното по непродуктивни трошења

А1он
Посветено и ефикасно работење, градење мостови на доверба и пријателство преку редовна комуникација со граѓаните се начелата кои Општина Центар ја ставија на врвот на
Македонија

Герасимовски: ООУ „Ј. Х. Песталоци“ добива сензорна соба за учениците со образовни потешкотии

А1он
Учениците со образовни потешкотии во основното училиште „Ј. Х. Песталоци“ добиваат нова и комплетно опремена сензорна соба. Собата расплага со дидактички материјали, сензорни елементи и
Македонија

Герасимовски: Почнува Јавниот повик за доделување 3.300.000 денари за пензионерите во Центар

А1он
Општина Центар денеска распишува Јавен повик за доделување финансиска поддршка на повозрасни граѓани, пензионери во социјален ризик со место на живеење на територија на општината.
Македонија

Герасимовски: Наредната година ќе формираме претпријатие за производство на електрична енергија

А1он
Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, учествуваше на вториот Социо-еколошки форум (СЕФ) во организација на Фондацијата „Фридрих Еберт“, Mеѓународниот центар „Олоф Палме“ и Прогрес –
Македонија

Герасимовски: Повеќе пешачки премини за поголема безбедност во Општина Центар

А1он
На вчерашната трибина „Заедно одлучуваме“, која се одржа во основното училиште „Јохан Хајнрих Песталоци“, присутните граѓани од градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски побараа зголемување
Македонија

Герасимовски: Заедно со куќните совети и МВР до конечно решавање на проблемот со бучавата во Центар

А1он
На четвртата од серијата трибини под насловот „Заедно одлучуваме“, вечерва градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, ја презентираше работата пред граѓаните кои живеат во близина
Македонија

Герасимовски: 3.300.000 денари за поддршка на повозрасните жители во социјален ризик од Центар

А1он
На 16-тата седница на Советот на Општина Центар, покрај останатите точки, советниците ги изгласаа Измената и дополнувањето на Програмата за здравствена, социјална заштита и заштита
Македонија

Герасимовски: Спречивме 8 градби на Водно и неконтролирано градење во Центар

А1он
Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, заедно со раководителите на секторите во општината, пред преполната сала во основното училиште „Димитар Миладинов“ ја одржаа втората трибина
Македонија

Герасимовски: Секое дете треба да има можност да го исполни својот сон

А1он
Општина Центар ја прославува Детската недела која започнува денеска. Во Паркот на Франкофонија со музички изведби, детски претстави, спортски активности ќе се претстават децата од