kazni

Регион

Со високи казни ќе воведува ред: До 4.000 евра за лажни вести и лошо воспитано дете во Хрватска

А1он
Министерството за внатрешни работи на Хрватска најави зголемување на казните за прекршоци против јавниот ред и мир, но сумите што ги предлагаат се навистина изненадувачки
Економија

Над 15.000 евра казни за шест компании кои не ја замрзнале цената на лебот

Орце Костов
По одлуката на Владата за замрзнување на цената на лебот до 33 денари Државниот пазарен инспекторат на терен извршил над 250 контроли и констатирал прекршувања
Економија

По објавата на „А1он“: Превозниците кои плаќаа казни за лиценца која не постои повикани на средби во економија и транспорт и врски

Орце Костов
По сторијата на „Аон“ за комбињата со кои се врши превоз на патници дека при секое напуштање на или влегување во земјава добиваат казни од