vozaci

Македонија

Во Гостивар за еден час казнети 60 несовесни возачи

А1он
Министерството за внатрешни работи почна со спроведување на засилени акциски контроли за санкционирање на непочитувањето на сообраќајните правила и прописи и во другите градови, меѓу
Македонија

Продолжени сертификатите на возачите во меѓународниот патен сообраќај и за превоз на опасни материи

А1он
Со уредби со законска сила се продолжени роковите на важење на сертифкатите на возачите во меѓународниот патен сообраќај и на возачите кои вршат превоз на
Македонија

За четири часа во Тетово и Гостивар откриени 21 возач под дејство на алкохол

А1он
На подрачјето на СВР Тетово во текот на ноќта, од 22:00 до 04:00 часот, е спроведена акциска контрола за утврдување дали возачите управуваат возила под
Македонија

Близу 200 казни за возачи во Скопје

А1он
Одделението за безбедност на патниот сообраќај при Секторот за внатрешни работи Скопје спроведе зајакнати контроли со цел санкционирање на прекршоците на учесниците во сообраќајот, информираат