perenje pari

Македонија

Меѓуинституционална соработка за борба против корупцијата и перење пари

А1он
Денеска во Владата на Република Македонија се одржа Свечено потпишување на Меморандум за соработка за користење на Системот за собирање и обработка на статистички податоци
Свет

Русија започна истрага за перење пари во Молдавија

А1он
Руското Министерство за внатрешни работи започна истрага за перење пари, со која е опфатен и лидерот на Демократската партија на Молдавија, Владимир Плахотник. Истрагата е
Македонија

Конференција за спречување на перење пари и финансирање на тероризам

А1он
Во организација на Академијата за банкарство и информатичка технологија АБИТ од Скопје денеска ќе се одржи првата Меѓународна конференција за спречување на перење пари (АМЛ)