slagana taseva

Македонија

Сопствениците на „Бучим“ дел од меѓународен скандал за перење пари, 1,9 милијарда долари преместени во сомнителни фондови

Маја Илиевска-Пачемска
Компанијата „Солвеј инвестмент груп“, сопственик на рудникот „Бучим“ кај нас, е дел од меѓународен скандал за перење пари за кој веќе две недели објавуваат повеќе
Видео Македонија

Тасева по тужбата од „Еуроникел“: Не гледам причина да се чувствуваме виновни, објавивме одлука на судот

А1он
Претседателката на „Транспаренси интернешнал – Македонија“, Слаѓана Тасева вели дека нема вина во објавувањето на личните податоци на раководниот кадар на „Фени“ кои беа дел
Македонија

Транспаренси Интернешнл повикува да се имплентира Законот за заштита на укажувачи

А1он
„Венецијанската комисија во извештајот наведува дека усвојувањето на Законот за заштита на укажувачи беше резултат на голем политички договор, со кој се тежнееше да се